Ski, badeferie og kultur i Alpelandet
Del
Vælg mellem 22.798 sommerhuse Destinationer under Østrig
Ferielejlighed til 2 personer i Østrig
Studio-ferielejlighed til 2 personer ved Achensee i Østrig. Rustik indretning. Fantastisk beliggenhed direkte ved Tyrols største sø. Flot udsigt over bjergene. Emne nr. 201-OTR09002UYYYO.
Østrig er et meget eftertragtet rejsemål hele året rundt. Om vinteren forvandler sneen Alperne til et eldorado for skiløbere. Om sommeren bliver vandet i de før tilfrosne bjergsøer så lunt at man sagtens kan bade i dem. Der er eminente muligheder for vandreture og masser af kultur oplevelser i byerne.

Sommerhus Østrig – Ski, badeferie og kultur i Alpelandet

Østrig er domineret af Alperne, der dækker 60 % af landet. Disse har stor betydning for Østrigs turisme, hvor alpin vintersport er en betydende erhvervsfaktor. Særligt Vorarlberg, Tyrol og Salzburg tilbyder mange skiområder, som er veludstyret med svævebaner(gondoler), stole- og skilifte.

De store skiområder i de østrigske alper råder over mindst 50 forskellige liftanlæg og helt op til 100 km skinedfarter. De højeste bjerge i Østrig er 3.000-4.000 meter høje og ligger i østalperne. Med 3.798 m.o.h. er Großglockner i Hohe Tauern det højeste bjerg.

Den største sø er Neusiedler See i Burgenland. Af søens samlede areal hører ca. 77 % til Østrig mens resten ligger i Ungarn. Attersee er den største sø, der er beliggende helt inden for Østrigs grænser. For sommerturismen har søerne ligesom bjergene stor betydning, særligt søerne i Kärnten og i Salzkammergut, der er populære mål for badeferier. De kendteste søer her er Wörthersee, Millstätter See, Ossiacher See og Weissensee i Kärnten.

Mange søer opnår ganske varme temperaturer på grund af lille gennemstrømning og intensiv solstråling. Også Bodensee i landets nordvestlige hjørne på grænsen til Tyskland og Schweiz er et populært mål for badeferie.

Landskabet giver endvidere mulighed wild-life oplevelser som rafting, rapelling, mountainbiking og paragliding.

Storbyturismen omfatter primært Wien og de 8 hovedstæder i forbundslandene. Mere end halvdelen af storbyturisterne besøger Wien, mens Salzburg og Innsbruck også er godt besøgt. Herefter følger Linz, Graz og Klagenfurt. Mange byer ligger direkte ved Donau, der med sine i alt 2.888 km er Europas næstlængste flod, der gennemflyder Østrig med en længde på 350 km.

Østrig tilbyder kulturmæssigt mange oplevelser på grund af landets historisk betingede status som kulturudbyder. En række musikbegivenheder trækker hvert år et stort publikum til landet, f.eks. festspillene i Salzburg og Bregenz, der afholdes hvert år i juli og august, og Nytårskoncerten i Wien. Opera, klassisk musik og kunstudstillinger udgør en stor del af kulturudbuddet i Østrig.

Stort udbud af sommerhuse til leje Østrig

Vil du også gerne nyde alle fordelene ved et sommerhus Østrig? Så lej familiens feriehus Østrig på Sommerhus-siden. Her finder du let det hus, der skal danne rammen om jeres ferie Østrig.

Lej sommerhus Østrig

Hos os er udlejning af sommerhuse Østrig nemt og sikkert. Det er let at finde det sommerhus Østrig eller den feriebolig Østrig som matcher dine ønsker.

Vi giver dig den bedste prisgaranti ved leje af sommerhus Østrig

Hos Sommerhussiden.dk vil vi være Danmarks billigste til sommerhusudlejning Østrig. (Se reglerne).

Hos Sommerhussiden.dk får du til hver en tid førsteklasses kundeservice

Vi er altid klar til at hjælpe hvis du har spørgsmål, og gør gerne en ekstra indsats for at opfylde dine ønsker. Ring til os eller send os en mail hvis der er noget vi kan hjælpe med.

Andre artikler om Østrig

  • Skiferie Østrig

    Velkommen til et af verdens mest populære skiferie lande. De majestætiske østrigske Alper venter med udfordringer til både nybegyndere og erfarne skiløbere. Læs mere om de mest populære områder.

Inspiration

Vis alle