Vinterferie på første klasse
Del
Velkommen til et af verdens mest populære skiferie lande. De majestætiske østrigske Alper venter med udfordringer til både nybegyndere og erfarne skiløbere. Læs mere om de mest populære områder.

Skiferie Østrig – Vinterferie på første klasse

Vorarlberg er den vestligste af Østrigs ni delstater. Med det bjergrige landskab er regionen især kendt for sine meget fine skisportssteder, der byder på udfordringer for både nybegyndere og trænede skiløbere. Kleinwalsertal, Montafon, Lech og Zürs am Arlberg er blandt de områder, der hvert år danner rammen om mange gæsters vinterferie.

Nyd solens glitrende spil i sneen og iskrystallerne, de pragtfulde panoramaudsigter og den rene, klare bjergluft. Der findes også et stort udvalg af alt lige fra cafeer, barer og værtshuse til fine restauranter i Vorarlbergs byer.

Kärnten er den sydligste af Østrigs delstater. Mange tager på ferie til Kärnten for at opleve bjergene og de smukke søer, regionen især er kendt for. Med vinterens komme forvandles omgivelserne. Blandt de kendte skisportssteder i Kärnten er Nassfeld, Bad Kleinkirchheim og Nockberge. I Kärnten findes også Østrigs højeste bjerg, Grossglockner (3798 m), der er kendt for sin dobbelte, pyramideformede top. Ved bjergets fod findes Østrigs største gletcher, Pasterze.

Maria Alm er børnenes absolutte paradis i Alperne - smukt beliggende i dejlige rolige omgivelser. Skiområdet er på hele 150 km pister, så der er udfordringer nok for alle. Maria Alm er med årene blevet kendt som værende det perfekte sted for familier.

Saalbach ligger i distriktet Zell am See i den østrigske delstat Salzburg. Den er velkendt for sine mange muligheder indenfor skiløb og andre vintersportsgrene med et tredelt pisteområde bestående af Saalbach, Hinterglemm og Leogang - kaldet ’Saalbach Hinterglemm Leogang Skicircus’. Tag til skiløb i verdensklasse, enestående afterski og en skøn atmosfære på første parket. Nyd Saalbachs komplette skiområde med fantastisk natur, alle tænkelige faciliteter, pister i samtlige sværhedsgrader.

Hinterglemm danner sammen med Saalbach Østrigs store skiferie duo og er kendt for sit fantastiske skiterræn til alle niveauer, for sin livlige afterski og for den hyggelige bilfrie bymidte. Og så kører de yngste børn gratis med liftsystemet.

Tyrol er den østrigske delstat, der er mest præget af Alperne og samtidig den tyndest befolkede. Området består af to geografisk adskilte områder, Nord-Tyrol og Øst-Tyrol. Sydtyrol er en italiensk autonom region. Det bjergrige Tyrol domineres af en række alpine bjergkæder, såsom Stubaier Alpen, Ötztaler Alpen, Zillertaler Alpen og Hohe Tauern, samt flere toppe over 3000 m.

Tyrol er Østrigs vigtigste turistområde, og vintersport spiller en stor rolle med de mange skiområder og top pister. ’Zillertal Arena’ er et af Østrigs største og mest moderne skiferie-områder med hele 625 km pister at vælge imellem.

Wagrain tryllebinder tusindvis af ski-entusiaster hvert år, med masser af skønne oplevelser i sneen for børn, unge og ældre på alle niveauer. Skiområdet ved populære Wagrain er del af ’Salzburger Sportwelt Amade’ – ét af de største sammenhængende skiområder i Alperne. Tilsammen har ’Amadé’ 350 km pister og 130 lifter, som byder på skiløb for alle. De mange blå og røde pister giver gode forhold for begyndere og let øvede.

Sölden er absolut et af de bedste og mest snesikre skiområder i Østrig. Byen er beliggende i den vestligste del af Alpelandet og har et særdeles velfungerende skiterræn. Det er det sted i alperne, hvor man finder flest bjerge over 3.000 meters højde. Derfor ligger det meste af skiområdet over trægrænsen.

Ischgl er uden tvivl en af Alpernes bedste skisportsbyer. Den ligger i Tyrols Paznaundal og råder over mere end 220 km pister, samt 41 lifter. Et spændende skiterræn med pister i alle kategorier, spredt ud over den storslåede natur.

St. Anton byder på skiløb i topklasse. Byen er desuden kendt for sit internationale flair, sine stort set snesikre sæsoner og for områdets udsøgte offpiste-muligheder. Foruden de normale pister på 280 km findes der nemlig lige så meget offpiste. Det højeste skiløb foregår på godt 2800 m, selve byen ligger på 1300 m. Der er 86 lifter i området.

Vi ønsker jer en dejlig skiferie i Østrig!

Andre artikler om Østrig

  • Sommerhus Østrig

    Østrig er et meget eftertragtet rejsemål hele året rundt. Om vinteren forvandler sneen Alperne til et eldorado for skiløbere. Om sommeren bliver vandet i de før tilfrosne bjergsøer så lunt at man sagtens kan bade i dem. Der er eminente muligheder for vandreture og masser af kultur oplevelser i byerne.
    Ferielejlighed til 2 personer i Østrig