Idyllisk natur og krystalklart vand
Del
Vælg mellem 123 sommerhuse
Sommerhus til 4 personer tæt på sø i Hövik.
Dejligt traditionelt sommerhus til 4 personer tæt på sø og robåd. Nyd det rolige og afslappende liv ved sommerhuset eller tag på shoppingtur til Jönköping. Om aftenen kan du også tage den korte tur ned til søen for en romantisk og forfriskende svømmetur. Emne nr. 172-34009.
Landskabet omkring Vättern byder på en imponerende naturkulisse med tætte skove og grønne enge – feriehusene ligger idyllisk, mest langs søbredden. Et rigtig godt valg for børnefamilier.

Sommerhus Vättern – Idyllisk natur og krystalklart vand

Vättern er med 1912 km2 den næststørste sø i Sverige og den femtestørste i Europa. Vandet er meget rent, der er fine muligheder for at soppe og bade og omgivelserne er intet mindre end idylliske.

Det er derfor ikke overraskende at Vättern er et efterspurgt rejsemål. Selv om naturen er den primære grund til at tage hertil, er den dog ikke den eneste. Der findes nemlig også flere oplagte muligheder for udflugter i området omkring den smukke sø.

Blandt disser finder I Vadstena Slot. Da kong Gustav Vasa gav ordre til opføre det i 1545 var tanken at det skulle beskytte Stockholm mod danske angreb. Forholdene ændrede sig dog, og da byggeriet stod færdigt i 1620 havde man skabt et af Sveriges kønneste renæssance slotte, omgivet af en voldgrav. Besøg slottet og oplev den flotte bygning med de smukt møblerede værelser.

Herregården Olshammarsgården bør også opleves. Den blev opført i 1820'rne, og er bedst kendt fordi en af Sveriges bedst kendte forfattere og digtere, Carl Gustaf Verner von Heidenstamm, blev født her i 1859. Hans første digtsamling havde et romantisk tema og brød dermed med den realisme, der indtil da havde kendetegnet svensk litteratur. Han fik Nobelprisen i litteratur i 1916, og flyttede i 1925 til herregården Övralid, hvor han boede til sin død i 1940. Besøg de to herregårde der ligger i flotte omgivelser, og se hvordan den store forfatter boede.

"Trækatedralen ved Vättern" er også en udflugt værd. Der er i virkeligheden tale om Habo Kirke, som fik sit nuværende udseende i 1723. Den er opført i træ, hvilket man kun sjældent ser i Europa. Det særlige ved den, og det der har givet den tilnavnet, er imidlertid dens arkitektur, der minder meget om en katedral. Kig indenfor, det er som at tage et skridt fra nutiden og hele vejen tilbage til begyndelsen af 1700-tallet.

Ved Vätterns sydlige bred finder i byen Jönköping, som har befundet sig der siden 1200-tallet. Foruden forskellige museer er det også her I finder det største shoppingcenter mellem Malmø og Stockholm, nemlig A6.

Utrolig godt område til at have børn med da der ikke er en stor vej som man skal være bekymret om. Der var også mulighed for at komme ud at gå nogle rigtig gode ture i skoven.

Nød Gøta-kanalen rigtig meget. Blåbærplukning.

Dejlig natur, fred og ro.

Her får du overblik over udvalget af sommerhuse til leje Vättern

Vil du være helt sikker på at finde dit favorit sommerhus Vättern til den lavest mulige pris? Så skal du bestille jeres feriehus Vättern på Sommerhus-siden. Her finder du hurtigt det hus, der skal danne rammen om jeres ferie Vättern.

Lej sommerhus Vättern

Hos os er udlejning af sommerhuse Vättern nemt og sikkert. Det er let at finde det sommerhus Vättern eller den feriebolig Vättern som matcher dine ønsker.

Du får landets bedste prisgaranti ved leje af sommerhus Vättern

Vores målsætning er, at Sommerhussiden.dk skal være markedets billigste til sommerhusudlejning Vättern. (Se reglerne).

Hos Sommerhussiden.dk får du altid personlig betjening

Vi er altid klar til at hjælpe hvis du er i tvivl om noget, og gør gerne en ekstra indsats for at få dine ønsker til at gå i opfyldelse. Ring til os eller send en mail hvis der er noget vi kan hjælpe med.

Andre artikler

  1. Sommerhus Sverige

    Sverige er et spændende ferieland der byder på alt lige fra skiferie over midnatssol til spændende storbyer. Områderne omkring de store søer Vänern og Vättern er eftertragtede ferieområder; det gælder også Småland og Skåne i syd. Gotland og Visby er Østersøferie på første klasse.
    Feriehus til 3 personer 5 m fra søen Somme i Tranås.