Den grønne ø
Del
Vælg mellem 12 sommerhuse Destinationer under Irland
Hytte til 2 personer i udkanten af Cooraclare.
Hyggelig hytte til 2 personer beliggende i udkanten af Cooraclare, nær byen Kilrush, omgivet af haver og folde med æsler og får. Et ideelt udgangspunkt for at udforske vestkysten af Irland fra den pulserende by Galway til Dingle Peninsula. Emne nr. 216-EIR02010ZYYYS.
”Den grønne ø”, som landet også kaldes, byder på flot natur og mange forskellige, især kulturhistoriske oplevelser. I den tidlige middelalder blev der anlagt klostre mange steder på Irland, og kulturlivet blomstrede. Oplev bygninger og meget mere fra denne gyldne periode.

Sommerhus Irland – Den grønne ø

Kunst, juveler, skulpturer og håndskrevne bøger med smukke illustrationer flød i en lind strøm fra øen, og den dag i dag kan man se mange bygninger fra denne gyldne periode.

De gode tider varede imidlertid ikke ved. I det 9. århundreder blev den grønne ø angrebet af vikinger, der plyndrede klostre og landsbyer. Med jævne mellemrum vendte vikingerne tilbage til Irland igennem de næste 200 år, men efterhånden slog nogle af dem sig ned på øen, og grundlagde en mængde nye byer, der blandt andet omfatter Dublin, Limerick, Waterford og Cork.

Da briterne i 1171 angreb øen var det slut med vikingernes plyndringer, og gennem de næste århundreder satte briterne sig stadig tungere på Irland, indtil landet i 1801 blev en del af Storbritannien.

Utilfredsheden med at blive regeret fra London voksede igennem årene, og i 1920 accepterede Storbritannien, at Irland blev en selvstændig stat. Protestanterne i Nordirland fik lov til selv at bestemme om de ville være en del af det overvejende katolske Irland. De valgte at forblive en del af Storbritannien.

Irlands kyst er præget af mange halvøer med bugte og fjorde. Irland har en lille bjergregion med tre toppe over 1000 m. Og så er der den store flod Shannon, som slænger sig over 340 km igennem landet. Alene udløbet, som er påvirket af tidevand, er 113 km lang.

Irland har et maritimt klima, og er kraftig påvirket af Atlanterhavet og Golfstrømmen i vest. Det regner meget på øen, mest i den vestlige del, hvor det også blaser en del. Den tørreste tid om året er sidst om foråret og tidlig om sommeren, specielt i nordlige og østlige egne.

Irland er det eneste land i verden som har et musikinstrument som nationalsymbol – nemlig harpen. Den irske musik er kendt over hele verden og befolkningen går da også meget op i musik, dans og den kulturelle arv, med eget sprog (gaelic) og keltiske indslag.

Det største udbud af sommerhuse til leje Irland

Vil du sikre dig og familien det bedste sommerhus Irland til den billigst mulige pris? Så skal du booke jeres feriehus Irland på Sommerhus-siden. Vi tilbyder et bredt udbud af sommerhuse Irland for enhver pengepung, og du kan derfor uden videre finde præcis det feriehus Irland, som sikrer jer en afstressende ferie Irland.

Lej sommerhus Irland

Hos os er udlejning af sommerhuse Irland nemt og sikkert. Det er let at finde det sommerhus Irland eller den feriebolig Irland som matcher dine ønsker.

Her får du landets bedste prisgaranti ved leje af sommerhus Irland

Sommerhussiden.dk vil være markedets garanteret billigste når det kommer til sommerhusudlejning Irland. (Se gældende regler).

Hos Sommerhussiden.dk får du til hver en tid kundeservice i top

Vi er altid klar til at hjælpe hvis du er i tvivl om noget, og gør gerne en ekstra indsats for at imødekomme dine ønsker. Ring eller send en email hvis du har brug for hjælp.