Ungarns opalgrønne og helsebringende hav
Del
Vælg mellem 420 sommerhuse
Ferielejlighed til 4 personer ved Balaton Søen
Stor og meget veludstyret ferielejlighed på 80 m² til 4 personer ved Balaton Søen. Ved huset: Pool og børnepool, klatrestativ, vippe. Morgenmad, cykler og massage mod betaling. Emne nr. 138-UBN326.
Balaton Søen er kendt for sit opalgrønne og helsebringende vand, der ændrer farve efter solens, vindenes og skyernes gang. Den ligger ved foden af en bjergkæde af udslukte vulkaner, der giver læ. Badesæsoner er omkring 20 solrige uger, hvor dagstemperaturen ligger mellem 25 og 30 grader.

Sommerhus Balaton Sø – Ungarns opalgrønne og helsebringende hav

Ungarn har ikke noget hav, men til gengæld er der Balaton Søen i den vestlige del af landet: Med en længde på 77 km og et areal på 600 kvadratkilometer er det Centraleuropas største sø. Området er særdeles egnet til badning, fiskeri og sejlads.

Balaton Søen er kendt for sit opalgrønne vand, der ændrer farve efter solens, vindenes og skyernes gang. Den ligger ved foden af en bjergkæde af udslukte vulkaner, hvilket beskytter området mod nordenvinden. Takket være det middelhavslignende mikroklima har badelivet blomstret her siden midten af 1800-tallet.

Her kan man nyde en lang badesæson på omkring 20 solrige uger, hvor dagstemperaturen ligger mellem 25 og 30 grader, og vandet bliver op til 25 grader varmt. Det i gennemsnit tre meter dybe og mildt alkaliske vand har en helsebringende effekt, hvilket meget få badesteder kan prale af i dag.

Balaton har to "lillesøstre" - dels naturreservatet Kisbalaton (Lillebalaton), som ligger i direkte tilknytning til den store sø som et paradis for fugle og fugleinteresserede - og dels Hévíz, den største vulkanske termalsø i Europa og en sand lagune af velvære.

Landskabet omkring søen viser et nyt ansigt, hver gang man besøger den. Om foråret ligger de blomstrende mandel- og ferskenplantager som enorme hvide og rosa slør over bakkerne. Om sommeren kan man dufte lavendel- og urtemarkerne.

Når badesæsonen er slut, lokker de store vingårde med vinrankernes smukke efterårsfarver. Dette område er landets ældste vindistrikt - selv romerne dyrkede vin her for 2.000 år siden.

Den nordlige og sydlige del af søen byder på hver deres forskellige side af Balaton. Strandene på den sydlige side er flade, den nordlige side er mere varieret og vandet er dybere.

Holder man af at cykle, kan man leje én og køre af sted på cykelstien, der går rundt om hele søen. Man kan også prøve lykken med lystfiskeri.

Få overblikket over udvalget af sommerhuse til leje Balaton Sø

Vil du og familien have det bedste sommerhus Balaton Sø til den garanteret laveste pris? Så book jeres feriehus Balaton Sø på Sommerhus-siden. Her finder du uden problemer det hus, der sikrer jer en afslappet ferie Balaton Sø.

Lej sommerhus Balaton Sø

Hos os er udlejning af sommerhuse Balaton Sø nemt og sikkert. Det er let at finde det sommerhus Balaton Sø eller den feriebolig Balaton Sø som matcher dine ønsker.

Du får Danmarks bedste prisgaranti ved leje af sommerhus Balaton Sø

Vores målsætning er, at Sommerhussiden.dk skal være markedets billigste til sommerhusudlejning Balaton Sø. (Se betingelser).

Kunden skal have den bedste betjening hos os

Vi er altid klar til at hjælpe hvis du er i tvivl om noget, og gør gerne en ekstra indsats for at få dine ønsker til at gå i opfyldelse. Ring eller send os en email hvis du har brug for hjælp.

Andre artikler

  1. Sommerhus Ungarn

    Ungarn er et af de mere oversete rejsemål - og det er en skam, for landet har rigtig meget at byde på. Hovedstaden, Budapest, er opført ved Donaus bredder og er i den grad et besøg værd. Det samme gælder den store Balaton Sø, og også Héviz søen der er verdens største varme kilde.
    Ferielejlighed til 2 personer i Ungarn