Sådan finder du de 10 bedste seværdigheder i Alicante i Spanien
Del
Vælg mellem 2.917 sommerhuse
seværdigheder alicante spanien
Explanada Promenaden ved stranden i Alicante. I baggrunden troner Benacantil bjerget med Santa Barbara borgen over byen. Foto: Guenter Wieschendahl.
Der var en, der var to, der var … listen over seværdigheder i Alicante i Spanien er nærmest uendelig. Her er de 10 bedste attraktioner.

1: Alicantes vartegn
Borgen Santa Bárbara er blandt de store seværdigheder i Alicante i Spanien. Få det store overblik fra Alicantes vartegn. Fantastiske panoramaer over Alicante, Middelhavet, stjerne og bjerge på toppen af Benacantil-bjerget 166 meter over Alicante.

Ud over udsigten byder Santa Bárbara – en af Europas største middelalderfæstninger – på alt, hvad man kan forlange af en borg. Fangekældre, kanoner, skydeskår, voldgrav, vagttårne, et palads, en kirke og, af nyere dato, historiske udstillinger og to cafeer. Gratis entré.

2: Strandpromenaden
Den godt 500 meter lange gågade mellem byens centrum og havn emmer af stemning og folkeliv i skyggen af vajende palmer. Fortovet består af en mosaik af 6,5 millioner blå, røde og hvide marmorsten. På promenaden med det officielle navn Explanada de España optræder gadeartister ved siden af boder med snacks, kitsch, kunst og lædervarer.

3: Seværdige strande
Kan strande være blandt seværdigheder i Alicante området? Sagtens. Alicante Costa Blanca er nemlig velsignet med en perlerække af skønne strande. Få minutter fra byens centrum venter den en kilometer lange, rene og børnevenlige Playa del Postigüet med gyldent sand og palmer lige ud til et varmt og turkisblåt Middelhav. Europas bedste strand, San Juan ligger fem kilometer nord for Alicante. Mod syd finder man mere øde strande flankeret af lave klitter.

4: Spænd hjelmen i den gamle bydel
El Casco, Hjelmen, som de lokale kalder Alicantes bydel, er en labyrint af snævre gader, som det er en fornøjelse at fare vild i. Pludselig står man foran imponerende bygningsværker som kirkerne Santa Maria og Sankt Nicolas eller byens rådhus; et pragtværk i barokstil og en af mange seværdigheder i Alicante i Spanien.

Kunst i verdensklasse venter på Asegurada-museet, mens Belenes-museet udstiller krybbespil og anden julepynt fra hele verden. Og så kan man altid tage et pusterum på en af El Cascos hundredvis af barer og cafeer.

5: Mageløse markeder
Glem alt om Netto, smagløst plasticpålæg i vakuumpak og slatne grøntsager og sig goddag til et eldorado af smag, duft, farver samt højlydt folklore og indkøb af madvarer på ægte, spansk maner på Mercado Central på Avenida Alfonso X el Sabio. Bedst er stemningen om morgenen; markedet lukker ved 14-tiden. Så er det tid til siesta eller en drink på en af de mange cafeer på Plaza 25 de Mayo ved siden af markedet.

Bydelene Benalúa, Babel og Carolinas har livlige udendørs markeder hver torsdag og lørdag. Mellem kl. 8 og 14 finder du alt fra trusser til tekander og andre husholdningsredskaber samt frisk frugt og grønt. De tre markeders indendørs afdeling præsenterer spanske fødevarer og indkøbsfolklore hver dag.

På El Mercado de los Hippies på byens berømte strandpromenade kan du dagligt finde smykker, keramikting og genbrugstøj. Hippiemarkedet åbner sidst på formiddagen, holder siesta fra klokken 14-17 og lukker ved 21-tiden.
Alicante har marked for antikviteter, kunsthåndværk og kitsch på mange centrale pladser og gader. For eksempel om fredagen på Plaza Calvo Sotelo og om søndagen på Plaza Santa Faz fra midt på formiddagen til siestatid ved 14.30-tiden.

Ud over Alicante er marked også noget enhver anden by på Costa Blanca byder på. Det største af slagsen – i hele Spanien – finder sted hver fredag fra klokken 8-13 i Torrevieja 70 kilometer syd for Alicante. Torrevieja skiller sig også ud ved at have et aftenmarked hver søndag fra klokken 20 til midnat.

6: Bjergtagende landsby
Et besøg i landsbyen Guadalest en halv time fra feriebyen Benidorm er bjergtagende. Den lille stad blev nemlig grundlagt som en fæstning af muslimske maurere i 715 på en klippetop. Den gamle og velbevarede borg når man ved at gå igennem en tunnel i bjerget. Herfra er der fantastiske udsigter over dale, bjerge, en stor opdæmmet sø, landsbyer og Middelhavet i horisonten.

Ved den seneste folketælling nåede Guadalests indbyggertal op på 189 sjæle, men byens status som topseværdighed i Spanien sikrer en voldsom gennemstrømning af gæster. Besøg byen tidligt om morgenen eller uden for højsæsonen, så får man det hele mere for sig selv.

7: Lysets By
I bydelen El Tossal de Manises få kilometer nord for Alicantes centrum kan du tage på en tidsrejse et par tusind år tilbage i tiden og besøge de udgravede ruiner af Lucentum, Lysets By. Sådan kaldte de gamle romere forgængeren for Alicante. Med rette for også i fortiden skinnede solen sikkert over 300 dage om året i Alicante. Mere fascinerende fortidshistorie venter på Alicantes geologiske museum lidt nord for centrum.

8: Palmernes by
Det er ikke til at se byen for bare palmer. Sådan vil du tænke på vej ind i Elche. Byen 20 kilometer syd for lej ferielejlighed i Alicante er nemlig begravet i palmer. Sådan cirka 200.000 af slagsen. De udgør Europas største palmeskov, som omkranser byen og gror mellem kontorbygninger, boligblokke og villakvarterer.

Palmeplantagen blev anlagt af muslimske maurere efter deres erobring af Spanien i 700-tallet. Historien fortælles på Museo de Palmeral. De ældste palmer i dagens Elche har op mod 300 år på rødderne. Mest prominent er kejserpalmen, en 180 år gammel palme med otte stammer, som troner i byens botaniske have.

Oplev også Elches gamle bydel med den enorme Santa Maria-kirke, de arabiske bade, middelalderborgen Altamira – der i dag er arkæologisk museum – og gør et kup i en af byens mange skobutikker. Elche er blandt Europas største skoproducenter, hvilket smitter af på forretningslivet.

9: Oldtid og flamingoer
10 kilometer syd for Elche kommer du 3.000 år tilbage i tiden i La Alcúdia. En udgravet ruinby, der blev grundlagt af de gamle grækere som en forløber for Elche. Få kilometer fra oldtidsbyen kan du opleve lyserøde flamingoer og andet fugleliv i ’Parque Natural de Las Salinas’ - et stort marskland med saltsøer - og ’Parque Natural el Hondo’.

10: Costa Blancas svar på Gibraltar
Peñon de Ifach er Costa Blancas svar på Gibraltar og navnet på 332 meter høje kalkstensklippe, der stritter op ved kysten ud for byen Calpe. Belønningen for den halvhårde tur til toppen ad en smal sti er en fantastisk udsigt over Calpe, landsbyer, bjerge og Middelhavet. På en klar dag kan man skimte Ibiza 150 kilometer væk.

Peñon de Ifach ligger i Spaniens mindste nationalpark, der på 45 hektar byder på over 300 forskellige dyrearter og en lang række planter.

For at kunne opleve de mange seværdigheder i Alicante i Spanien er det nødvendigt med en god base. For eksempel et lækkert sommerhus eller skøn feriebolig, som du let finder hos Sommerhussiden.

Andre artikler om Alicante

  • Sommerhus Alicante

    Alicante bærer tilnavnet ’den lysende by’ – og lyset i den spanske storby er også specielt. Glæd jer til at opleve den gamle bydel, strandene, varmen og lyset.
    Sommerhus til 2 personer ved Alicante

Andre artikler

  1. Sommerhus Spanien

    Spanien er et af de mest populære ferielande i Europa. Regioner som Costa del Sol, Costa Brava og Costa Blanca samt byer som Madrid, Barcelona eller Malaga er verdensberømte rejsemål, dertil kommer eftertragtede øer som Mallorca.
    2-værelses lejlighed til 2 personer i Córdoba/Baena.