Slovenien - charmerende land med betagende natur og historie
Del
Vælg mellem 192 sommerhuse
sommerhus slovenien_151-SCR016
Emne nr. 151-SCR016.
Slovenien er landet for alle, der kan lide at være aktiv og gå på opdagelse. Et frodigt og grønt land med et meget afvekslende landskab lige fra badestrande til bjerge, store skove og vinmarker. Besøg de underjordiske grotter, hvor hulebjørnene boede, og lad jer betage af smukke kirker og slotte.

Slovenien har det hele - alper og palmer, vinmarker og skove, frugthaver og græssletter. Ca. halvdelen af landet er dækket af skov, her er ca. 28.000 vingårde, og i sensommeren kan man overvære vinhøsten. Stemningen er afslappende, og den gæstfrie befolkning byder gerne indenfor til vinsmagning og god mad.

I den nordlige del af landet ligger nationalparken Triglav med landets højeste bjerg af samme navn. Naturen her er enestående med bl.a. det berømte 78 m høje vandfald Slap Savica, de smukke Tolmin Gorges kløfter og søerne Bohinj og Bled. I Bled ligger en lille bitte ø, der er hjemsted for valfartskirken Vor Frue. Bled er også kendt for sine termiske kilder og for Bled Castle Museum. Adventure Park Straža Bled er en af de store attraktioner for børn og aktive voksne.

I den nordøstlige del af Slovenien venter jer flere sjove og aktive udfordringer i Pohorje og Drau Valley. I det parklignende landskab kan man køre på mountainbikes, hike, ride, spille tennis og sætte kulør på dagen med en paintballkamp. Her er også golfbaner og et badeland. Om vinteren er det et yndet skisportssted.

Blandt de smukke historiske byer i Slovenien er hovedstaden Ljubljana og Novo Mesto. Ljubljana er en af Europas smukkeste og grønneste hovedstæder, den er ikke ret stor, men fyldt med kunst, arkitektur og charme. Ved floden Ljubljanicas bredder er der markedsboder, cafeer og gadeunderholdning, der alt sammen skaber en afslappende stemning. Ljubljana Slot ligger over den gamle bydel, og man kan komme dertil med kabelbanen. Byen har også en zoologisk have. I den gamle bydel af Novo Mesto ligger den gotiske katedral, Cathedral of St Nicholas, hvor man bl.a. finder et smukt altermaleri og en klokke fra det middelalderlige forsvarstårn.

Slovenien har også gode badestrande, selv om kystlinjen ved Adriaterhavet ikke er ret lang. Blandt byerne langs kysten er især Koper kendt. Byen har været en vigtig havneby siden romerne og foruden de smukke bygningsværker som f.eks. Koper Cathedral og Praetorian Palace er her masser af maritim atmosfære.

Mellem kysten og hovedstaden ligger det specielle karstlandskab med det eventyrlige Predjama Slot, kalkstensklipper og kløfter og ikke mindst de berømte underjordiske huler. I hulerne er der stalaktitter, stalagmitter, floder og søer. Nogle er nemmere at besøge end andre, f.eks. Postojna Cave, hvor man kan køre rundt med et lille tog i de oplyste grotter. Škocjan Caves, der er med på Unescos verdensarvsliste, rummer den største grotte i Europa. En af de mere udfordrende huler at besøge er Križna Jama, hvor der er fundet rester af over 2.000 forhistoriske hulebjørne. Oplev kranie og knogler og ridser i klipperne efter bjørnenes kløer. I hulerne tilbydes guidede ture. I området ligger også landsbyen Lipica, hvor de berømte hvide Lipizzaner heste kommer fra.

Stort udvalg af sommerhuse til leje Slovenien

Vil du også gerne nyde de mange fordele ved en hyggelig ferie i et skønt sommerhus Slovenien? Så bestil jeres feriehus Slovenien på Sommerhus-siden. Her kan du på kort tid finde præcis det hus, der sikrer jer en afslappet ferie Slovenien.

Lej sommerhus Slovenien

Hos os er udlejning af sommerhuse Slovenien nemt og sikkert. Det er let at finde det sommerhus Slovenien eller den feriebolig Slovenien som matcher dine ønsker.

Vi giver dig landets stærkeste prisgaranti ved leje af sommerhus Slovenien

Vores målsætning er, at Sommerhussiden.dk skal være markedets billigste til sommerhusudlejning Danmark. (Se gældende regler).

Hos Sommerhussiden.dk får du til hver en tid personlig service

Vi er altid klar til at hjælpe hvis du har spørgsmål, og gør gerne en ekstra indsats for at få dine ønsker til at gå i opfyldelse. Ring til os eller send en mail hvis der er noget vi kan hjælpe med.