Vent venligst et øjeblik...
Udlejning af 26 sommerhuse Fur med prisgaranti!

Lej sommerhus Fur her!

Søgeformular - Find dit sommerhus Fur

Oversigt sommerhuse Fur

Sommerhus Fur - Prisgaranti - 121-32-6011
Emne nr.: 121-32-6011
Indeholdende bl.a. Ikke ryger, Pejs/brændeovn, Opvaskemaskine, Internetadgang, Tørretumbler, Vaskemaskine
Sommerhus Fur - Prisgaranti - 090-74766
Emne nr.: 090-74766
Indeholdende bl.a. Pejs/brændeovn, Opvaskemaskine, Kabel TV/parabol
Sommerhus Fur - Prisgaranti - 090-13430
Emne nr.: 090-13430
Indeholdende bl.a. Pejs/brændeovn, Kabel TV/parabol
Fra DKK 2.795,-

Fur: Fantastisk ferieø i Limfjorden

Af Henrik L. Rasmussen - følg mig på Google

Fur er fin. Det vidste vore fjerne forfædre allerede i oldtiden, hvor den lille ø i Limfjorden myldrede af aktivitet. Det fortæller de mange bopladser og gravhøje på Fur.

Og at man på Fur allerede for tusinder af år siden havde blik for en god udsigt, bevidnes af, at gravhøje som Stendal Høje, Manhøje og Smedjehøje ligger på de højeste punkter på Fur med storslåede panoramaer over Fur og Limfjorden.

Både gravhøjene og udsigterne kan man opleve på en gåtur på stinettet på Fur. Stierne udspringer fra Emmelstenshus på det nordlige Fur og har en samlet længde på 12 kilometer.

Forsteninger og vulkansk aske

Man er selvfølgelig velkommen til at tage etaper af turen. Den fører forbi et bakkedrag, som rejser sig markant på Fur mod nord. Langs nordkystens stejle skrænter kan man finde forsteninger af fisk, fugle, planter og insekter i det særlige moler.

I moleret kan man også tydeligt se striber af vulkansk aske, som vidner om en fjern og dramatisk fortid med voldsomme naturfænomener på Fur.

Den slags kan man blive klogere på under et besøg Fur Museum, nøglen til Furs mange seværdigheder. Fur Museum viser en enestående samling af 55 millioner år gamle forsteninger og er et must for alle øens besøgende.

Gode spisesteder

I dag er vulkanudbrud afløst af fred, ro og idyl på Fur, hvilket gør øen til et perfekt feriemål. Øens 850 indbyggere har altid til en snak.

Måske om forarbejdningen af moler - som bruges til isolering i bygninger og kattegrus - og muslingefiskeriet, som er hoved- og eksporterhverv på øen.

Beboerne på Fur høster årligt cirka 110.000 tons muslinger og hylder skaldyret på den årlige skaldyrsfestival på Fur sidst i maj. Her kan man også kan smage en anden lokal delikatesse: Øl fra Fur Bryghus.

Fur Bryghus er sammen med blandt andet Cafe På Herrens Mark nogle af de gode spisesteder på Fur.

Snaps lavet på forskellige urter på Fur er en anden specialitet på limfjordsøen. På vestsiden af Fur ved Lille Knudshoved finder man den bedste af alle snapseurter i form af porsen.

Porsen, som skal plukkes i april og maj og trække en uge i en flaske vodka eller snaps, vokser i store klynger i plantagen ved Lille Knudshoved.

Perikum kan man finde ved Ferker Vig ud for molersfabrikken, mens revling - også kendt som sortbær - vokser i store tæpper ved gravhøjen Smedjehøje.

Langtidsholdbar souvenir

I august og september er det tid til at plukke brombær, som både kan bruges til snaps, marmelade samt tærter eller spises, når de lige er plukkede.

Havner bærrene i snapseflasken, skal de trække tre til seks måneder, så se frem til en langtidsholdbar souvenir fra Fur.

Med sin placering i Limfjorden har Fur næsten selvsagt også en lang række dejlige badestrande med roligt, rent og børnevenligt badevand. Lystfiskere og havkajakroere har også gode kår på Fur.

Herregårde og slotte

Fur når man med færgen fra Branden 22 kilometer nord for Skive. Turen tager kun tre-fire minutter, så en ferie på Fur kan let kombineres med at opleve Salling og Himmerland.

Her venter herregårde og slotte som Eskjær Hovedgård og Spøttrup Borg, hyggelige landsbyer, badestrande og herlig natur. Besøg også Jenle, digteren Jeppe Aakjærs hjem ved Roslev, og smag på lækre, økologiske oste på Thise Mejeri.

Nem søgning

Du finder nemt et sommerhus på Fur på Sommerhus-siden. Vi har sommerhuse i alle prisklasser og kategorier, og vores søgemaskine er nem at bruge og fuld af valgmuligheder.

På Sommerhus-siden er bookingen og betalingen både sikker og nem. Husk også, at du med vores prisgaranti altid får den laveste pris på den feriebolig, du har booket.

Over 1,5 million tilfredse kunder siden 2000 understreger, at du og din bookning af et sommerhus er i gode hænder os.

Flere fordele

Modtag ganske gratis Sommerhus-sidens nyhedsbrev, Feline Holidays Club. Så modtager du kvit og frit hver uge gode tilbud på sommerhuse og rejsetips til ferien i Danmark og det øvrige Europa.

Skulle du have spørgsmål, kan du ringe eller maile til vores kundeservice, hvor en af mine kolleger vil være klar til at hjælpe dig.

God fornøjelse med bookingen af dit og din families sommerhus.

Med venlig hilsen

Henrik 


Assistance?
Ring
+45 8724 1270 Åbningstider
Sitemap

© Sommerhussiden.dk v. Feline Holidays A/S - Højbovej 1F - 8600 Silkeborg - Danmark

Telefonnr.: +45 8724 1270 - E-mail: info@sommerhus-siden.dk - CVR nr.: 26347688


Registreret i Rejsegarantifonden under nr. 2137.